Teddy’s Talents

Van idee in je hoofd naar voorstelling op tour

Je hebt een goed idee voor een dansvoorstelling. Waar begin je dan?

Het kan lastig zijn om te starten als dansmaker, zeker als je van het MBO komt of autodidact bent. Teddy shouldnt smoke start daarom een traject om jou te helpen bij het maken van je eerste professionele dansvoorstelling.

Tijdens workshops ga je aan de slag met het uitwerken van je idee. Ervaren professionals delen hun kennis en geven advies over het maken van een voorstelling. Niet alleen over het artistieke deel, maar ook over andere belangrijke zaken:

  • Een team verzamelen
  • Productie
  • Marketing
  • Budget maken
  • Fondsen aanvragen

Hoe werkt het?

Er worden uit de aanmeldingen 10 makers gekozen.

Je volgt zes gratis workshops, waarbij je in groepjes werkt aan het ontwikkelen van je voorstelling.

Na de serie workshops geef je een pitch over je plan in aanwezigheid van een aantal professionals uit het werkveld. Zij geven feedback op je plan. Na de pitch wijzen we je de weg in het werkveld en koppelen we je aan ons netwerk.

Let op: Uit de pitches kiezen we 1 project om te produceren. Het gekozen project wordt geproduceerd in de zomer van 2024 en gaat in het najaar 2024 met Teddy shouldn’t smoke mee op tour als voorprogramma.

Ook Techniek, Productie, Vormgeving en Muziek

Ben jij afgestudeerd van een andere creatieve MBO-opleiding? Bijvoorbeeld als Technicus, Producent of Vormgever in de podiumkunsten? Of ben je modeontwerper, of muzikant? Dan kun je ook helpen bij het ontwikkelen van de voorstellingen. Je gaat dan tijdens de workshops met meerdere makers tegelijk aan de slag.

Hoe meld ik me aan?

Vul voor 10 november het formulier in. In de week van 13 november volgt de bevestiging van deelname.

Het is belangrijk dat je aanwezig kunt zijn bij de workshops, pitches en tijdens de maak- en speelperiode.

De workshops zijn op 5 december, 12 december, 9 januari, 16 januari, 23 januari en 30 januari in Rotterdam. De pitches zullen plaatsvinden op dinsdagavond 13 februari 2024, de voorstelling gaat op tour in het najaar van 2024.

Teddy’s Talents is een project van Teddy shouldn’t smoke in samenwerking met WORM, Dansateliers, Korzo Theater, Theater Zuidplein, Productiehuis Flow, DOOR Dordrecht, Albeda Danscollege, Zadkine Events Academy en MBO Theaterschool. Het project wordt financieel ondersteund door Gemeente Rotterdam en Stichting Droom en Daad. Met dank aan Ashley Boom, Gerben Gerrit, TimeWindow, Mihai Gui.

Scroll to top
Teddy shouldn't smoke