I was old before I was young

Op zoek naar troost en liefde voor je lijf

Choreograaf en danser Marijke de Vos weet als geen ander dat je maar één lichaam hebt, en daar moet je zuinig op zijn. Daarom maakt ze met haar collectief Teddy shouldn’t smoke het drieluik Body of Goodbyes, dat over dit thema gaat. Dit is deel 1: I was old before I was young. In mei ’23 is dit deel te zien in Rotterdam en Amsterdam, latere data t.b.a. in Dordrecht & Leiden.

I was old before I was young is het resultaat van een onderzoeksperiode waarin De Vos en muzikant Laura Nygren (Show Pony) zich bogen over de vraag:Waarom zijn we niet wat liever voor ons lijf? We worden allemaal ouder, en zeker voor dansers en andere mensen die met hun lichaam werken, is dat soms een lastig besef. Dansers, maar ook topsporters en andere artiesten kunnen meestal, Keith Richards daargelaten, niet hun hele leven op hetzelfde niveau hun werk blijven doen, omdat vroeg of laat het lichaam protesteert.

I was old before I was young koppelt dit thema aan de hedendaagse prestatiecultuur : we willen altijd maar meer en beter, maar is het niet beter om wat zorgzamer en tederder met onszelf om te gaan?

Credits:

Concept, choreografie & performance: Marijke de Vos
Compositie & performance: Laura Nygren/Show Pony
Kostuumontwerp: Terrorkittens by Annique Nahumury
Coaching: Johnny Schoofs, Ann Van den Broek, Loulou Hameleers
Zakelijk leiding: Hedi Legerstee
Poster concept & design: Gerben Gerrit
Fotografie: Mihai Gui
Producent: Teddy shouldn’t smoke
In samenwerking met: WORM, DOOR
Partners: Prins Bernhard Cultuurfonds
Met dank aan: Alina Fejzo, Daan Doesborgh, C-Roy Nimako

I was old before I was young
Scroll to top
Teddy shouldn't smoke